Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

Samsung Galaxy Note 9 tegen iPhone X

Behalve de IPhone X is er nog een andere super dure smartphone. De Samsung Galaxy Note, tijdens een evenement in New York getoond. De adviesprijs van deze telefoon is €999,-. Dit is €160,- goedkoper dan de X. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy Note en de IPhone X.

Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

Ze hebben beide een premium design en een glazen voor- en achterkant.
Beide zijn het gebruiksvriendelijke telefoons. De Galaxy Note heeft alleen wel bredere randen onder en boven.

Gewicht

De iPhone X is 174 gram, Note 9 is 201 gram. De Samsung is namelijk groter dan de X.

Display, inches en pixels

De Note 9 schermgrootte is 6,4 inch, dat is een stuk groter dan het 5,8-inchdisplay van de iPhone X.
Beide telefoons een OLED-display, die van Note is beter. Qua kleurweergave, maar ook scherpte. De Note display geeft 516 pixels per inch., de X 458. Bij de Note 9 zijn pixels over een groter vlak verspreid, je zult weinig kwaliteitsverschil zien.

Mobiel vergelijker Tom’s Guide

Mobiel vergelijker heeft de prestaties vergeleken van de Note 9 en de X. Nummer 1 heeft een Snapdragon 845-processor en 6 GB aan RAM-geheugen aan boord, nummer 2 heeft een A11-chipset en 3 GB RAM. De X was de beste volgens de test.
Wanneer men kijkt naar de OnePlus 6 en de Galaxy S9, die beide over een Snapdragon 845-chipset beschikken, is het twijfelachtig of de Note 9 echt langzamer dan de X is.

Accu

De accu van de Note gaat alnger mee dan die van de X.
De Galaxy Note heeft een accu van 4000 mAh, de X heeft 2.716 mAh.
Dit zegt echter niks over hoelang je met een 100% opgeladen batterij kunt, allebei hebben ze een ander besturingssysteem.
Toch verwacht men de Note batterij beter is dan de X batterij.

Ingangen

Met de Note kan men zonder adapter muziek luisteren. Een koptelefoon met draad, kan men er ook op aansluiten. Bij X kan dat niet.
Wel is het mogelijk bij de X de geleverde adapter te gebruiken, deze is wel te verliezen of vergeten. gebruiker De X kan niet laden terwijl er muziek speelt.

Opladers

De Samsung Note laadt snel. Bij de Note krijg je er een snellader bij. Om een X snel op te laden is het mogelijk om een USB-C-stroomadapter (€59,-) en een USB-C-kabel (€25,-) te kopen. (Oplaadmatje moet bij beide toestellen apart worden aangeschaft.)

Waterdicht

Beide mobielen zijn waterdicht. Maar er is wel een verschil. De Note kan tot 30 minuten onder water blijven tot 1,5 meter diep. De X, 1 meter.

Camera

De X beschikt over een goede camera. Samsung heeft een camera die de instellingen zo aanpast, dat je altijd de perfecte foto maakt.
Als er iets fout is aan de foto, dan krijg je een bericht, omdat bijvoorbeeld iemand knippert. Doordat de Note een verstelbaar diafragma heeft is het mogelijk in het donker en bij licht de perfecte foto’s te maken.

Opslag

De Galaxy Note heeft 2 keer zoveel opslag als de X. De Note heeft 128, de IPhone 64 GB aan opslagruimte. Bij de Note kan je de opslagruimte nog meer vergroten door middel van een micro- SD kaart.

Software

De X heeft de nieuwst IOS, terwijl Samsung de oude Android 8.1 Oreo heeft.

Inlog

De Note heeft een vingerafdrukscan en gezichtsherkenning. Een nadeel aan de X is dat je die alleen kunt ontgrendelen via gezichtsherkenning. Als de Face ID kapot is moet je dus een code intypen. Dat gebeurt regelmatig, wanneer het wel goed gaat is die alsnog langzamer dan de IPhone 8.

Conclusie Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

De Samsung Galaxy Note 9 heeft meer functies dan de Apple Iphone X. Bij IPhone betaal je vooral voor de software en het ecosysteem. Is het de €160,- extra waard? Uw keuze.