De grondbeginselen van WordPress Webdesign begrijpen

Ben je net begonnen met een website of wil je er een vanaf nul opbouwen? Zo ja, dan heb je misschien gehoord over WordPress als een geweldige manier om een website te maken. Maar wat is WordPress en waarom zou u het overwegen voor uw webdesign? Laten we de basisprincipes van WordPress webdesign eens bekijken. 

Wat is WordPress? 

WordPress is een open source content management systeem (CMS) waarmee gebruikers gemakkelijk websites kunnen maken. Het is zeer aanpasbaar en stelt gebruikers in staat hun sites aan te passen zonder dat ze HTML of andere codeertalen hoeven te kennen. Dankzij de vele beschikbare thema’s, plugins en widgets kunt u uw site aanpassen aan de identiteit en missie van uw merk. Bovendien maakt WordPress het ook gemakkelijk om inhoud toe te voegen, zoals blogberichten, video’s, afbeeldingen, audiobestanden en meer. 

WordPress biedt ook uitstekende SEO-voordelen. Door gebruik te maken van SEO-vriendelijke URL-structuren, meta titels en beschrijvingen, geoptimaliseerde afbeeldingen en content optimalisatie tools, kunt u ervoor zorgen dat uw site geoptimaliseerd is voor zoekmachines zodat potentiële klanten uw website gemakkelijk kunnen vinden. Bovendien kunt u met behulp van plugins zoals Yoast SEO of Rank Math SEO plugins uw website verder optimaliseren voor zoekmachine ranking.  

Waarom WordPress gebruiken? 

De belangrijkste reden om WordPress te gebruiken voor webdesign is de gebruiksvriendelijkheid. Met vooraf gebouwde thema’s en plugins die eenvoudig in enkele minuten op elke website te installeren zijn – iedereen met basis computervaardigheden kan snel aan de slag! Bovendien, als je hulp nodig hebt om te begrijpen hoe iets werkt of om bepaalde functies van de site aan te passen – er zijn een heleboel tutorials die alles stap voor stap in detail uitleggen, waardoor de leercurve minimaal is! Ten slotte – omdat het open source software is – zijn er tal van ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in het maken van aangepaste plugins of het bouwen van aangepaste thema’s die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw merk!     

Conclusie: 

Kortom, het gebruik van WordPress als webdesign platform biedt vele voordelen, waaronder gebruiksvriendelijkheid; aanpassingsmogelijkheden; SEO optimalisatie; vooraf gebouwde thema’s; plugins; widgets; tutorials; ondersteuning van ontwikkelaars; enz. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige blog of een ingewikkelde e-commerce winkel – WordPress biedt alle hulpmiddelen die nodig zijn voor succes online! Als u hulp nodig heeft om te beginnen – neem contact op met Metric Marketing omdat we getrainde professionals hebben die u kunnen helpen bij elke stap van het opzetten van een succesvolle website aangedreven door WordPress!

Bron: https://stuurlui.nl

Alles wat je moet weten over het repareren van je Samsung apparaat

Of je nu een Samsung telefoon, tablet of laptop hebt, er kan een moment komen dat je deze moet repareren. Het repareren van je Samsung apparaat kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hier zijn de basisprincipes van wat je moet weten over het repareren van je Samsung apparaat. 

Reparatie opties 

Als het gaat om Samsung reparatie, is het eerste wat je moet overwegen of je het naar een winkel wilt brengen voor reparatie of dat je de reparatie zelf wilt doen. Als je op zoek bent naar gemak, dan is je toestel naar een winkel brengen voor reparatie waarschijnlijk de beste optie, omdat zij alles voor je regelen. Als je echter een budget hebt en het niet erg vindt om zelf wat onderzoek te doen en problemen op te lossen, dan kun je waarschijnlijk een online handleiding vinden die uitlegt hoe je de reparatie zelf kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je alle instructies grondig leest voordat je een reparatie uitvoert!   

Beschikbaarheid van onderdelen  

Het volgende waar je rekening mee moet houden bij het repareren van je Samsung apparaat is de beschikbaarheid van onderdelen. Afhankelijk van het model van je toestel kan het zijn dat bepaalde onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn of moeilijk verkrijgbaar zijn. Hoewel het moeilijk kan zijn – vooral als het model niet meer in productie is – is het mogelijk om online onderdelen te vinden bij derden. Zorg er wel voor dat de gekochte onderdelen compatibel zijn met je model en afkomstig zijn van een gerenommeerde bron. 

Veiligheid en garantie                                                                                                                                                                 

Als veiligheid van het grootste belang is voor je bedrijf of persoonlijk gebruik, zorg er dan voor dat een reparatiebedrijf of individuele technicus gecertificeerd is door een erkende instantie zoals CompTIA (Computing Technology Industry Association) en/of voldoende verzekerd is tegen inbreuken op de privacy van gegevens en andere mogelijke aansprakelijkheden in verband met incidenten op het gebied van gegevensbeveiliging tijdens reparaties en onderhoud. Controleer ook of er garanties zijn op reparaties, zodat defect vakmanschap kan worden gedekt zonder extra kosten na de voltooiing van de eerste reparatie en de betaling.     

                                                                                                                                            
Het repareren van je Samsung toestel hoeft niet ingewikkeld te zijn als je weet welke stappen je moet nemen en welke overwegingen je vooraf moet maken. Begin met te beslissen of je het toestel naar een winkel wilt brengen voor reparatie of dat je het zelf wilt doen; onderzoek de beschikbaarheid van onderdelen; en zorg voor adequate veiligheidsmaatregelen en garantiedekking voordat je met een leverancier of technicus in zee gaat. Voor meer informatie kun je terecht bij Fixers.

Zo zet je Instagram zakelijk in

In de digitale wereld van vandaag is het vaak moeilijk om alles georganiseerd te houden. Uw bedrijf kan gemakkelijk overweldigd raken wanneer je al uw social media marketing campagnes probeert bij te houden. Volgers kopen is een makkelijke optie en naast volgers heb je natuurlijk ook likes nodig. Koop hier likes voor Instagram zakelijk. De laatste jaren is sociale media een rage geworden. Als je nog nooit van sociale media hebt gehoord, bent je waarschijnlijk een van de weinigen. Ook als je een bedrijf hebt, heb je waarschijnlijk social media accounts nodig en wil je Volgers kopen. Dus wat is een zakelijk account voor Instagram en hoe zet je deze in?

Business account voor Instagram

Een instagram account voor bedrijven stelt merken in staat om hun engagement en interacties te volgen. Zakelijke Instagram-profielen bieden meer analytische tools dan een persoonlijk account. Deze tools kunnen je helpen uw klant beter te begrijpen en het bereik van uw bedrijf te verbeteren. Een van de meest effectieve tools is het Instagram analytics dashboard, dat gratis beschikbaar is op je account. Dit dashboard kan je helpen om informatie te krijgen zoals je aantal volgers, likes en volgers aantallen. Je kunt ook informatie krijgen over het bereik van je merk op Instagram. Je krijgt inzicht in hoe de prestaties van je bedrijf in de loop der tijd veranderen. Koop hier likes als je vindt dat je bedrijf te langzaam groeit. 

Een analysetool voor Instagram

Instagram Ads dashboard is een betaalde tool. Het is de enige die echte gegevens biedt voor bedrijven. Het dashboard geeft je toegang tot statistieken zoals de weergave van je advertenties, kliks, impressies en de totale weergave. Het toont de prestaties van uw advertenties en het aantal klikken dat je krijgt. Zo kan je dus ook in de gaten houden hoeveel volgers je erbij krijgt als je doet aan Volgers kopen. Dat kan niet in het dashboard, Koop hier likes als je dat wel wil. Het biedt je ook analytics die je de prestaties van uw merk op Twitter als geheel laten zien. Het is zeer goed in het tonen van de groei van uw publiek en de prestaties van uw merk op alle sociale platforms, waaronder Instagram.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Hier wat tips

Bekender worden op Instagram 

Heb je er altijd al van gedroomd om bekend te worden op Instagram, maar weet je niet hoe je dit kunt bereiken? Hieronder staan speciaal voor jou een aantal tips om in een rap tempo zo veel mogelijk volgers te krijgen. Een onderdeel hiervan is Instagram volgers kopen.

Wees actief met posten

Let er overigens wel op dat je hier niet in doorslaat. Wanneer je te veel post, kunnen je volgers het vervelend gaan vinden en kunnen ze je gaan ontvolgen. Dat wil je natuurlijk niet.

Slim posten
Het is niet alleen belangrijk om de juiste hoeveelheid berichten te posten, maar ook om goed na te denken over wanneer je post. Dit kun je het beste doen op de tijden dat de app het meest wordt gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat er twee pieken zijn in het gebruik van Instagram. Om acht uur ’s ochtends en om elf uur ’s avonds.

Gebruik je verhaal
Het is raadzaam om met regelmaat iets in je verhaal te zetten. Wanneer gebruikers een profiel opzoeken, zullen ze eerder klikken op een profiel waar iets in het verhaal staat, omdat dat account er automatisch actiever uit ziet.

Je biografie
Zet duidelijk in je biografie waar jij voor staat. De tekst die je in je biografie zet, zijn eigenlijk een soort zoektermen. Denk hier dus goed over na.

Gebruik hashtaghs
Een algemeen bekende methode om een groter bereik te krijgen op een foto, is het gebruik van hashtags. Door populaire en actuele hashtaghs te gebruiken, zullen meer mensen jouw foto voorbij zien komen. Dit vergroot de kans op meer likes.

Interactie met je volgers
Leer je volgers kennen! Reageer bijvoorbeeld op gebruikers die reageren op een post, zet een poll in je verhaal of begin een privé gesprek met een paar volgers. Altijd leuk!

Likes kopen
Naast bovenstaande methodes, kun je het ook makkelijker aanpakken. Een van de opties om meer bekendheid, is door het kopen van likes. Instagram volgers kopen is een methode die vaker wordt gebruikt dan je denkt. De methode is efficiënt en zeer handig. Instagram volgers kopen is bijna altijd veilig, zolang je het maar doet op een betrouwbare website. Dus als je nu denkt: ik wil Instagram volgers kopen, doe dan eerst goed je research.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips. Heel veel succes met het vergroten van je Instagram pagina!

Benieuwd naar de mogelijkheden van likes kopen? Kijk op www.likes-kopen.nl

Het voordeligste abonnement wat aansluit bij uw wensen

Iedereen heeft overal en altijd zijn mobiele telefoon bij zich. Jong en oud, zakelijk en privé, bellen en internet, we lopen allemaal de hele dag met onze telefoon. Velen hebben dan ook een abonnement afgesloten bij een mobiele provider. Toch kunnen de kosten voor een mobiel abonnement hoog oplopen. En dan rest natuurlijk de vraag; waar kunt u zo goedkoop mogelijk een abonnement afsluiten wat past bij uw wensen? 

Een simonly abonnement

Eigenlijk zijn er twee verschillende soorten abonnementen. Een abonnement inclusief een nieuw toestel en een abonnement exclusief een nieuw toestel. Deze laatste variant heet een simonly abonnement. Letterlijk vertaald betekent dit een abonnement met alleen een simkaart. Een simonly abonnement is een abonnement met een bundel voor internet en een bundel voor het bellen en sms’en. Dit abonnement is dus exclusief een nieuw toestel, dus u zult zelf voor een toestel moeten zorgen. Zo kunt u een nieuw toestel naar wens aanschaffen of u kunt het abonnement afsluiten voor uw huidige mobiele toestel. 

Geheel aangepast op uw wensen

De bundel voor zowel het internet als voor het bellen en sms-en kunt u zelf net zo groot of klein maken als u wilt. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen en behoeften. Daarnaast verschillen de prijzen bij verschillende simonly abonnementen ook ontzettend. Natuurlijk is de prijs hoger naarmate de bundel groter wordt. Toch kan eenzelfde abonnement bij een andere provider goedkoper zijn, terwijl het abonnement dus wel exact dezelfde bundels heeft voor telefoneren en internet. Veel mensen gaan dan ook opzoek naar een sim only deal. Hiermee wordt bedoeld het abonnement met de gewenste bundels voor een zo laag mogelijke prijs per maand.

Vergelijken is besparen

Om de sim only deal te vinden die het beste bij u past, kunt u gebruik maken van een vergelijkingssite. Op zo’n site worden alle abonnementen van verschillende providers met elkaar vergeleken. U vindt hier dus overzichtelijk alle abonnementen bij elkaar. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien welk abonnement het goedkoopste is. Natuurlijk is het wel belangrijk om in de gaten te houden of u de gewenste bundels krijgt voor deze prijs. Naast het vergelijken van de verschillende simonly abonnementen, kan een eerdergenoemde site u ook helpen met het overstappen naar een andere provider. Veel mensen vinden dit vaak lastig en weten niet of dit wel kan met hun oude abonnement. Op de website staat uitgelegd wat u moet doen om over te stappen en welke kosten hier eventueel aan verbonden zitten.

refurbished iphone

Het voordeel van een refurbished iPhone

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die voor een refurbished telefoon gaan. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Sommigen zeggen dat een tweedehands telefoon minder goed werkt of dat de batterij sneller leeg is. Is dit ook zo? Met de juiste zorg en onderhoud hoeft dit helemaal niet zo te zijn en kan een tweedehands telefoon even lang mee gaan als een nieuwe. Lees hier de voordelen van een refurbished apple iPhone 7 en waarom je juist voor een tweedehandse moet kiezen.

Goede kwaliteit en prijs verhouding
Niet alleen is een refurbished apple goedkoper dan een nieuwe iPhone, de telefoon is ook nog eens technisch nagekeken, getest en gereinigd. Je krijgt de beste kwaliteit en een wettelijke garantie van 2 jaar. Bestel je bij ons voor 23.00 uur ’s avonds, dan heb je je Apple toestel morgen in huis. Naast snelle levering, vinden we het ook belangrijk om een goede service te bieden wat betreft onderhoud. Je Apple iPhone is dan ook geheel nagekeken, gerepareerd en schoongemaakt.

Uitgebreid assortiment
Nu is het niet zo dat we alleen maar de oudste Apple iPhone tweedehands verkopen, ook nieuwere modellen zoals de iPhone 8, XS en XR staan ook in ons assortiment. De refurbished iPhones zijn allemaal nagekeken, gerepareerd waar nodig en schoongemaakt. Kijk gerust in ons assortiment voor andere Apple; we verkopen namelijk ook Macbooks, iMacs en iPads. Keuze genoeg.

Goed voor het milieu
Goede kwaliteit/prijs en een uitgebreid assortiment is natuurlijk erg fijn, maar een refurbished iPhone is ook nog eens goed voor het milieu. Door een toestel opnieuw te gebruiken, geef je het een tweede leven. Telefoons bevatten vaak hier en daar plastic onderdelen, dus het is zonde om telkens dat plastic weg te gooien. Door een refurbished telefoon te kopen draag je bij aan energie- en materiaalbesparing. Je levert letterlijk een bijdrage aan het milieu.

telefoon reparatie

Meld je aan bij NTRK Amsterdam als je telefoons repareert

Als je telefoon stuk gaat wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk gerepareerd wordt want je kunt deze nu eenmaal niet lang missen. Of het nu een kleine reparatie of een groter probleem betreft, als je ervoor kiest je telefoon te laten maken bij een monteur die is aangesloten bij NTRK kun je er zeker van zijn dat de reparatie goed geschiedt en je weer een goedwerkende telefoon tot je beschikking hebt.

Voordelen voor de klant

Als de monteur in kwestie aangesloten is bij NTRK betekent dit voor jou als klant het volgende. Om te beginnen laat je je telefoon repareren bij een erkend bedrijf. Omdat het bedrijf of de monteur in kwestie zijn aangesloten bij NTRK hebben ze zich aan hun regels te houden hetgeen voor jou als klant kortweg inhoudt dat ze professioneel werken en garantie geven. De garantievoorwaarden zijn duidelijk voor jou als klant en de aangesloten bedrijven leveren kwalitatief goed werk. De werkzaamheden worden regelmatig gecontroleerd om te zien of de bedrijven nog aan alle gestelde eisen voldoen.

Problemen worden snel en goed opgelost

Mocht je een (waarschijnlijk ingewikkeld) probleem hebben met je telefoon dat niet door de monteur die jij benaderd hebt opgelost kan worden kan hij of zij een beroep doen op de diensten van NTRK en wordt het voor je opgelost. Op die manier hoef jij als klant niet verder met je telefoon naar een ander en wordt deze alsnog gerepareerd.

Als je een refurbished toestel aanschaft

Als je een refurbished toestel wilt kopen en dit doet bij een leverancier die is aangesloten bij NTRK dan krijg je daar ook altijd garantie op. Een refurbished toestel is een gebruikt apparaat dat voorzien is van bepaalde nieuwe onderdelen en dat technisch net zo goed functioneert als een nieuwe telefoon maar enige gebruikssporen kan vertonen. Vind je dat geen probleem dan is een refurbished toestel met garantie aanschaffen altijd een stuk goedkoper dan een nieuwe smartphone kopen. Mocht er onverhoopt iets niet goed mee zijn dan zorgt de garantie ervoor dat dit opgelost wordt.

Klachten geef je eenvoudig door

Heb je toch een klacht? Dan wordt deze snel voor je opgelost door NTRK indien het bedrijf erbij aangesloten is. Je kunt een klacht snel en eenvoudig doorgeven via het klachtenformulier dat je op de website vindt.

welke telefoon past bij jou

Welke telefoon past bij jou

Ik was laatst in de Mediamarkt en schrok een beetje. Alle telefoons lijken op elkaar. Zeker wanneer je in een gemiddelde telefoonwinkel staat. Alle telefoons die daar liggen zijn namelijk helemaal leeg en daardoor stuk voor stuk enorm snel. Hierdoor is het lastig om een goede keuze te maken. Ik liep dus maar naar een verkoper toe, die natuurlijk met een enorm verkoopverhaal kwam. Uiteindelijk was ik niets wijzer geworden en verliet ik de winkel maar. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om zelf wat onderzoek te doen. Ik heb hierbij gekeken naar de behoefte die ik heb. Of anders gezegd, wat ik allemaal wil doen met mijn telefoon. Ik heb gekeken naar een refurbished iPhone 7, een refurbished Samsung S7,  een nieuwe iPhone 7 en andere Android toestellen. Na een periode van een week was ik eruit en ben ik voor refurbished gegaan. In deze blog leg ik uit welke stappen ik heb genomen om tot een goede aankoop te komen.

Vind je foto’s maken belangrijk

We gebruiken onze telefoon steeds meer voor het maken van foto’s. Wanneer je foto’s maken belangrijk vindt, adviseer ik om een iPhone te nemen. Deze telefoons hebben hardwarematig misschien niet eens de beste camera’s, maar softwarematig springen ze boven alle concurrenten uit. Hierdoor maken ze met mindere hardware, mooiere foto’s.

Accuduur

Ik ben typisch iemand die echt de hele dag op zijn telefoon zit. Daarnaast verwacht ik dat de telefoon de hele dag meegaat. Ik vind accuduur dus super belangrijk. Ik zit er namelijk helemaal niet op te wachten om iedere halve dag mijn telefoon op te laden. Daarom ben ik gegaan voor een telefoon met minimaal 3000 mAh. Hierdoor wist ik zeker dat mijn telefoon de hele mee ging en dat ik er alles mee kon doen wat ik wilde.

Het besturingssysteem

Daarnaast is het besturingssysteem voor mij een make it or break it deal. Hoewel ios een prachtig systeem is dat naadloos werkt, is het marktaandeel van Android de laatste tijd enorm aan het stijgen. Dit betekent dat hier naar alle waarschijnlijkheid meer apps en software voor wordt uitgebracht. Android is here to stay en blijft alleen maar meer groeien. Wanneer je eenmaal Apple gewend bent, is het vaak lastig om over te stappen. Nieuwe iPhone toestellen kosten al snel duizend euro. Daarom is het verstandig om een keuze te maken voor een langere tijd. Ben je niet van plan iedere twee jaar duizend euro uit te geven? Dan adviseer ik jou om een Android telefoon te kopen.

Succes

Ik wens je ontzettend veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe mobiele telefoon en hoop dat deze blog jou een beetje heeft geholpen. Succes!

Jouw oude computer inleveren

Heb jij een computer die je niet meer gebruikt? Dan is het aan te raden om te kijken of  jouw oude computer in kunt leveren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het apparaat weg te gooien, maar dit is natuurlijk zonde. Want als  je besluit om de computer in te leveren, dan kan jij een steentje bijdragen aan het milieu. In dit artikel zullen we het kort hebben over de voordelen van het inleveren van een oude computer.

Weg met data

Als je besluit je computer zomaar weg te gooien, dan weet je niet waar de computer terecht komt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat data op de computer nog jarenlang na weggooien blijft bestaan. Verder blijkt dat er wel eens geheime documenten op staan, die niet voor iedereen toegankelijk mogen zijn. Als je besluit om hem zomaar weg te gooien, dan kan het voorkomen dat de data in verkeerde handen terecht komt, wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen. Daarom is het aan te raden om jouw oude computer in te leveren. Als je besluit om dit te doen, dan weet je zeker dat de computer op professionele geformatteerd wordt, waardoor jij met een gerust hart kunt slapen.

Denk aan het milieu

Het milieu is tegenwoordig een trending topic en daarom is het ook aan te raden om jouw steentje hieraan bij te dragen. Als je besluit om jouw laptop op de stapel te gooien, dan zorg jij voor meer vervuiling. Om deze reden is het aan te raden om jouw oude computer in te leveren. Als je jouw computer inlevert worden de bruikbare onderdelen nog gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe apparaten. Daarnaast wordt het niet bruikbare gedeelte gebruikt voor recycling. Hierdoor hoeven producenten minder nieuwe materialen te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuw apparaten. Dit zorgt voor een vermindering van co2 uitstoot. Dit is zeker iets om in het achterhoofd te houden. Je wilt natuurlijk wel een steentje bijdragen aan het milieu en de doelstellingen die hierbij gepaard gaan. Je oude computer inleveren is dus absoluut een aanrader.

Geld mee verdienen

Als je besluit om jouw oude computer weg te gooien, dan ga je ervan uit dat je er niets voor krijgt, je moet zelfs betalen om de computer op de schroot te gooien. Als je besluit om jouw computer in te leveren bij een professioneel bedrijf, dan weet je zeker dat je er nog geld voor krijgt. Het is niet veel, maar het is toch fijn want elke euro is natuurlijk mooi meegenomen. Mocht je benieuwd zijn naar de bedragen, dan kun je contact opnemen met een specialist. Hij kan je een goede inschatting geven van de bedragen als je het type en model doorgeeft. Hierdoor weet jij waar je aan toe bent.

Conclusie

Het is dus echt aan te raden om te kijken naar een partij waar je de computer in kunt leveren. Hierdoor kan jij meedoen aan een maatschappelijk belang en tevens nog een aantal euro’s krijgen voor jouw oude computer. Meer weten? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van recycling.

Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

Samsung Galaxy Note 9 tegen iPhone X

Behalve de IPhone X is er nog een andere super dure smartphone. De Samsung Galaxy Note, tijdens een evenement in New York getoond. De adviesprijs van deze telefoon is €999,-. Dit is €160,- goedkoper dan de X. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy Note en de IPhone X.

Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

Ze hebben beide een premium design en een glazen voor- en achterkant.
Beide zijn het gebruiksvriendelijke telefoons. De Galaxy Note heeft alleen wel bredere randen onder en boven.

Gewicht

De iPhone X is 174 gram, Note 9 is 201 gram. De Samsung is namelijk groter dan de X.

Display, inches en pixels

De Note 9 schermgrootte is 6,4 inch, dat is een stuk groter dan het 5,8-inchdisplay van de iPhone X.
Beide telefoons een OLED-display, die van Note is beter. Qua kleurweergave, maar ook scherpte. De Note display geeft 516 pixels per inch., de X 458. Bij de Note 9 zijn pixels over een groter vlak verspreid, je zult weinig kwaliteitsverschil zien.

Mobiel vergelijker Tom’s Guide

Mobiel vergelijker heeft de prestaties vergeleken van de Note 9 en de X. Nummer 1 heeft een Snapdragon 845-processor en 6 GB aan RAM-geheugen aan boord, nummer 2 heeft een A11-chipset en 3 GB RAM. De X was de beste volgens de test.
Wanneer men kijkt naar de OnePlus 6 en de Galaxy S9, die beide over een Snapdragon 845-chipset beschikken, is het twijfelachtig of de Note 9 echt langzamer dan de X is.

Accu

De accu van de Note gaat alnger mee dan die van de X.
De Galaxy Note heeft een accu van 4000 mAh, de X heeft 2.716 mAh.
Dit zegt echter niks over hoelang je met een 100% opgeladen batterij kunt, allebei hebben ze een ander besturingssysteem.
Toch verwacht men de Note batterij beter is dan de X batterij.

Ingangen

Met de Note kan men zonder adapter muziek luisteren. Een koptelefoon met draad, kan men er ook op aansluiten. Bij X kan dat niet.
Wel is het mogelijk bij de X de geleverde adapter te gebruiken, deze is wel te verliezen of vergeten. gebruiker De X kan niet laden terwijl er muziek speelt.

Opladers

De Samsung Note laadt snel. Bij de Note krijg je er een snellader bij. Om een X snel op te laden is het mogelijk om een USB-C-stroomadapter (€59,-) en een USB-C-kabel (€25,-) te kopen. (Oplaadmatje moet bij beide toestellen apart worden aangeschaft.)

Waterdicht

Beide mobielen zijn waterdicht. Maar er is wel een verschil. De Note kan tot 30 minuten onder water blijven tot 1,5 meter diep. De X, 1 meter.

Camera

De X beschikt over een goede camera. Samsung heeft een camera die de instellingen zo aanpast, dat je altijd de perfecte foto maakt.
Als er iets fout is aan de foto, dan krijg je een bericht, omdat bijvoorbeeld iemand knippert. Doordat de Note een verstelbaar diafragma heeft is het mogelijk in het donker en bij licht de perfecte foto’s te maken.

Opslag

De Galaxy Note heeft 2 keer zoveel opslag als de X. De Note heeft 128, de IPhone 64 GB aan opslagruimte. Bij de Note kan je de opslagruimte nog meer vergroten door middel van een micro- SD kaart.

Software

De X heeft de nieuwst IOS, terwijl Samsung de oude Android 8.1 Oreo heeft.

Inlog

De Note heeft een vingerafdrukscan en gezichtsherkenning. Een nadeel aan de X is dat je die alleen kunt ontgrendelen via gezichtsherkenning. Als de Face ID kapot is moet je dus een code intypen. Dat gebeurt regelmatig, wanneer het wel goed gaat is die alsnog langzamer dan de IPhone 8.

Conclusie Samsung Galaxy Note 9 tegen Iphone X

De Samsung Galaxy Note 9 heeft meer functies dan de Apple Iphone X. Bij IPhone betaal je vooral voor de software en het ecosysteem. Is het de €160,- extra waard? Uw keuze.